امروز جمعه ، ۱۹ خرداد ۱۴۰۲
Friday 9th of June 2023
نفت WTI
نفت Brent
نفت Opec
آلومینیوم
مس
سرب
پلاتین
نقره
اونس طلا
مثقال در بازار تهران
گرم طلای 18 عیار

محل تبلیغات شما
تخصیص ارز ترجیحی به تجهیزات پزشکی در سال ۱۴۰۲

رشد ۱۵ درصدی تولید جهانی کبالت در سال ۲۰۲۲ میلادی

چالش جدید مالیاتی برای مودیان شفاف‌

صادرات ۱۶ میلیارد دلاری محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۱


محل تبلیغات شما

عبور حجم تجارت جهانی از مرز ۳۲ هزار میلیارد دلار

برآوردهای صورت گرفته از سوی اتاق بازرگانی تهران نشان می‌دهد که با وجود عبور سطح تجارت خارجی از مرز ۳۲ هزار میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲، چند عامل مهم روند مثبت تجارت جهانی در سال جاری میلادی را تهدید می‌کند. .
جهت مشاهده تصوير در سايز واقعي بر روي تصوير كليك نمايد
دوشنبه ، ۲۱ فروردین ۱۴۰۲
زمان : ۱۴:۴۷:۵۲

 

این گزارش که با استفاده از آمارهای آنکتاد نوشته شده نشان می‌دهد که پس از افت نسبی تجارت جهانی در دوره ابتدایی شیوع کرونا، در سال ۲۰۲۲، بخش مهمی از مشکلات سال‌های قبل، جبران شده است.
بر اساس آمارهای به دست آمده، در سال ۲۰۲۲، ارزش کل تجارت کالایی با رشد ۱۰ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۱ همراه بوده است. در بخش خدمات هم افزایش ۱۵ درصدی به ثبت رسیده و به ترتیب در این دو حوزه آمار ۲۵ هزار میلیارد دلار و هفت هزار میلیارد دلار به ثبت رسیده است. بخش مهمی از این رشد در نیمه نخست سال ۲۰۲۲ نهایی شده و در نیمه دوم رشد با سرعت پایین‌تری ثبت شده است.
با توجه به افت نسبی سرعت رشد تجارت در فصل آخر سال ۲۰۲۲، به نظر می‌رسد، تحولات جهانی یکی از اصلی‌ترین عوامل نگران کننده در تداوم روند رشد در سال جاری است. شرایط نامناسب اقتصادی، لغو سیاست‌های کووید صفر در چین و تهدید شیوع دوباره کرونا و افزایش نگرانی‌ها در مورد فشارهای تورمی بخشی از تهدیدات ثبت شده در این حوزه است.
با این وجود در تحلیل تجارت جهانی در سال جاری، عوامل مثبت قابل توجهی نیز وجود دارد. بهبود چشم انداز اقتصادی در اقتصادهای بزرگ، کاهش هزینه‌های حمل و نقل، تضعیف دلار آمریکا و افزایش تقاضای جهانی برای خدمات بخشی از عواملی است که می‌تواند به رشد تجارت جهانی در سال جاری کمک کند.
در سوی دیگر ماجرا، تنش‌هایی مانند جنگ روسیه و اوکراین، تورم قیمت کالاها، نرخ بهره و نگرانی از پایداری بدهی عواملی هستند که می‌توانند بر تجارت جهانی تاثیر منفی بگذارند.
در میان اقتصادهای بزرگ بالاترین رشد صادرات ثبت شده مربوط به برزیل با رشد ۲۲ درصد بوده است و پس از آن ایالات متحده آمریکا با ۹ و اتحادیه اروپا با سه درصد قرار داشته‌اند. بدترین عملکرد نیز مربوط به روسیه با رشد منفی ۱۷ درصد در صادرات بوده است. واردات این کشور نیز ۱۹ درصد کاهش یافته است.

 

 

.

نظر شما در رابطه با این خبر



.
محل تبلیغات شما


Copyright 2010-1392 NerkhBox. All Rights Reserved.
Designed By Roxment